Весільна фотографія 9х13 з наївним підписом: «На пам’ять»

Переглядаючи старі альбоми, мабуть, до кожного з нас озивається ностальгія за дитинством, юністю, молодістю. Мить, відображена на фото випадковим фотографом, закарбовується на папері й при повторному перегляді відтворюється в закапелках пам’яті. Певно, кожному з нас у більшій чи меншій мірі колись доводилося чути, як наші батьки розповідають друзям, знайомим чи майбутнім нареченим щось на кшталт: «А на цьому знімку Сергійку рік, однак він вже літав по всій кімнаті», «Маринці тоді було шість, і вона збирала портфель до школи». Наші фото – то спогади, які наповнюють життя, роблять його цілісним, щоб ми згодом змогли з цих вирваних у часі слайдів відтворити фільм про власне життя.

Кожна мить, спогади про щось приємне чи, навпаки, образливе – дорогі нам як пам’ять. Кумедні хвостики, завеликі штанці чи підібрані на колінах колготи малинового кольору – хіба ці знімки не викликають усмішки на вашому обличчі тепер, коли ви серйозні й дорослі?

Отож, якщо ви цінуєте яскраві спогади вашого життя та життя своєї родини й прагнете залишити щось по собі, то скористайтеся послугами професійного фотографа.
Ви, певно, подумали зараз, навіщо витрачати гроші на фотографа, якщо й самі маєте фотоапарат? Зрештою, то ваше право мати свою думку.

А чи не любили ви в дитинстві розглядати старі альбоми? Чи не манили вас задумливі чорно-білі світлини, на яких можна було побачити молодих бабусю й дідуся. Ті старі знімки були не просто відтворенням подій, картинкою, в них жила душа. Звісно, зараз можна «фоткати» що завгодно й кого завгодно. Однак клацання кнопкою фотоапарата і професійна фотозйомка – це, як не крути, різні речі.

Зробіть собі й своїй родині маленький подарунок – замовте фотографа й приурочте це, наприклад, до дня народження дитини.
Одразу ж, як ви домовитеся про фотозйомку, професіонал своєї справи запитає про місце проведення. Як правило, це може бути або студія, або домашні умови, парк, прогулянка містом.

Щодо дорослих – то жодних проблем нема. Фотограф скаже, як вам стати й де, як обрати правильну позу. Інша справа – діти. Навіть найслухняніші й найвихованіші часом починають вередувати. Звісно, для того щоб знайти спільну мову з ними, варто бути не лише фотографом, а й знавцем дитячої душі. Дитина ніколи не послухає, якщо звернутися до неї командним голосом: «Стій прямо! Стань біля мами! Опусти руки!». З малечою потрібно спілкуватися лагідніше, делікатніше, тоді всі заплановані кадри неодмінно вийдуть чудовими!
Врахуйте, що зйомка у студії – доволі нудне й напружене часопроведення, оскільки вам чи вашому малюку доведеться тривалий час позувати перед камерою. Дитина може стомитися й буде почувати себе розкутою не настільки, як би її знімали, наприклад, на вулиці. Безперечно, студійна зйомка має ряд своїх переваг – відсутність факторів відволікання, концентрація на своїх рухах, правильно підібране освітлення, рівний фон. Однак зважте й на те, що на природі, вдома, в парку ви відчуватимете себе набагато комфортніше. Світлини вийдуть більш натуральними, бо ви не позуватимете спеціально, а просто відпочиватимете. Зазвичай, найвдалішими кадрами є саме ті, які були «підхоплені» неочікувано, спонтанно, адже в такі миті ви не намагаєтеся виглядати привабливо в кадрі, а ваші думки вільні, й ви почуваєте себе природно. До того ж фотозйомка
за межами студії набагато практичніша, оскільки ви можете обрати будь-яке тло – цікаво оформленні помешкання, палаци, пам’ятки архітектури, природні краєвиди.
Якщо ви хочете мати чудові світлини, на яких ваша дитина буде щасливою, то скористуйтеся предметами, які відволікатимуть її, - мильні бульбашки, іграшки, пазли, олівці. Також для того щоб створити атмосферу масштабності в часовому просторі, намагайтеся змінювати одяг, зачіски, взуття.
Важливо також, перш ніж запрошувати фотографа, переглянути його готові роботи, щоб відчути стиль автора, побачити його професіоналізм. Врахуйте при перегляді ступінь неординарності кута зору, оригінальність бачення простих, на перший погляд, речей, нестандартних постановок.

Кожен фотограф – митець із тонким душевним влаштуванням, тому перед зйомкою виділіть трохи часу, щоб поспілкуватися з ним. Так ви полегшите роботу фотографу і отримаєте на день народження чудові світлини напам’ять.

Фотограф і відеооператор на весілля:

• відеозйомка і фотозйомка весіль, Lovestory, кліпів, свят в дитячому садку, вечірки, день народження Київ
• архітектура, інтер'єри, fashion, фотосесії
• предметна фотозйомка, зйомка реклами
• професійна фото відеозйомка корпоратива у м. Рівне, Луцьк, Львів
• фото відео зйомка на випускний.