Весільна підв'язка нареченої

Підв'язка на ногу з'явилася багато років тому у Франції. Слово "підв'язка" (la jarretire, la jaretelle фр.) походить від слова «jarret», що означає підколінна западина, і являє собою еластичну смужку тканини або стрічку, яка підтримує панчохи на стегні. По суті, зараз, коли ми говоримо про весільну підв'язку, то уявляємо собі звичайну гумку або тасьму. Вона може бути широкою або вузькою, але обов'язково красиво прикрашеною, наприклад, тонкими мереживами і стразами.

Спочатку вона використовувалася виключно в практичних цілях для підв'язування панчох, але скандально відома маркіза де Помпадур ввела моду прикрашати підв'язку мереживами, вишивкою і навіть дорогоцінним камінням, що зробило цю деталь туалету настільки привабливою і сексуальною.

У наші дні підв'язка на ногу стала пікантним весільним аксесуаром. Традиція кидати підв'язку нареченої в кінці весілля в натовп неодружених чоловіків так само популярна, як і традиція кидати букет нареченої.

Зроблена своїми руками підв'язка може стати прекрасним подарунком нареченій на дівич-вечір. Магазини весільних атрибутів пропонують готові підв'язки на будь-який смак, але підв'язка своїми руками - це завжди оригінально та незабутньо.
Підв'язка своїми руками - здивуйте нареченого!
Виготовити підв'язку своїми руками не так вже й важко. Однак для її виготовлення доведеться придбати кілька дрібниць - атласну стрічку довжиною вдвічі більшу, ніж окружність ноги, резинку, удвічі коротшу, ніж стрічка, мереживо і, на смак, що-небудь для прикраси підв'язки.

Для безпосереднього виготовлення підв'язки своїми руками стрічку розрізаємо навпіл, до однієї з частин пришиваємо мереживо, поверх основи - пришиваємо другу половину стрічки. Потім між стрічками вкладається і закріплюється англійськими шпильками резинка.

Отриманий виріб приміряється, після чого, якщо все добре, зшивається і, в міру потреби, прикрашається бісером, стразами. Підв'язка, зроблена своїми руками, готова до весілля!
Про традицію кидати підв’язку
На перший погляд традиція кидати підв'язку нареченої може здатися не найвеселішою, навіть дещо вульгарною, але не треба категорично відмовлятися від неї, не дізнавшись докладніше. Цей момент може виявитися дійсно кумедним, і гідним уваги епізодом вашого весілля. Ну а тим, хто зважився, ми допоможемо не вдарити в торт обличчям, і проробити всю процедуру розвеселивши, а не примушуючи зніяковіти ваших гостей.

Як же носити весільну підв'язку?
Як правило, її носять над коліном правої ноги. Як одну, так і пару (одягати відразу 2 підв'язки прийнято в Північній Америці). Перша підв'язка називається "щаслива", саме її новоспечений чоловік кидає своїм неодруженим друзям. Друга ж залишається на пам'ять - вона називається "солодкою" або "медовою" підв'язкою. Вона кріпиться як мінімум на пів-долоні вище першої.

Коли знімають підв'язку і хто це робить?
З другою, "медовою" або "солодкою" підв'язкою все ясно - зі своєї молодої дружини її знімає чоловік, залишившись наодинці в першу шлюбну ніч. Але коли ж час зняти першу підв'язку? Зазвичай це відбувається на завершення банкету, після розрізання торта і незадовго до від'їзду щасливих молодят. Як правило, для цього моменту весілля підбирається особливий музичний супровід. На Заході цей момент весільної вечірки не менш важливий, ніж перший танець молодят. І найчастіше підв'язку кидають після того, як був кинутий букет незаміжнім подругам нареченої (хоча за традицією підв'язку кидають першою).

Знімаємо підв'язку за правилами
Оскільки для нас ця традиція запозичена, звернемося до того, як це відбувається в Америці. Отже, всі неодружені гості збираються навколо нареченої, яка сидить на стільці. Наречений злегка піднімає спідницю і знімає підв'язку.

Порада нареченому: не варто безцільно намагатися намацати підв'язку під численними нижніми спідницями нареченої; якщо у вас відразу ж не вийшло її відшукати - просто попросіть, щоб наречена вам допомогла. Це позбавить всіх від незручності очікування. Як тільки ви виявите заповітний аксесуар, акуратно розправте його, послабивши натяг, і повільно знімайте підв'язку руками (або навіть зубами). Якщо ваша наречена вирішила одягнути відразу дві підв'язки, не переплутайте: знімати треба нижню. Але можливо, наречена дуже скромна, тоді вона може сама зняти підв'язку і вручити її безпосередньо вам.

Здобули? Не зволікайте! Кидайте її своїм неодруженим друзям!
Тому, що її спіймає, ця скромна деталь туалету нареченої обіцяє щастя і швидкий шлюб, а в Америці щасливчику, згідно з традиціями, належить танець з дівчиною, що зловила весільний букет нареченої (або за іншою версією він, так само під музику, надягає на ніжку дівчини підв'язку). Хоча для Риги ця традиція нова, вона успішно прижилася на веселих молодіжних весіллях.

Порада експерта: Якщо наречений або наречена не впевнені, що варіант з киданням підв'язки підходить їм, але все-таки хочуть дотримати і цей цікавий ритуал, замість підв'язки можна скористатися бутоньєркою нареченого або квіткою вийнятою з букета нареченої.

На замітку!
Підв'язку знімають не тільки руками, а ще й зубами. Для зручності наречена може встати, поставивши одну ніжку на стілець. Звичайно, цей спосіб набагато ефектніший від попереднього, проте варто пам'ятати, що він може шокувати літніх гостей, якщо вони присутні на весіллі. І, зрозуміло, він не дуже доречний після релігійного обряду вінчання. І не здирайте підв'язку занадто швидко, інакше ви ризикуєте залишитися без фотографій цього моменту.

Спідницю слід злегка підняти, оголивши ногу до коліна, не варто задирати спідницю до голови.

Де провести дівич-вечір: топ-12 місць для передвесільної вечірки
Дівич-вечір - весела передвесільна вечірка, яку слід провести так, щоб запам'яталася вона надовго. І одним з важливих складових успіху даного заходу є вибране місце, яке безпосередньо впливає на атмосферу свята. Не знаєте, де провести дівич-вечір? Портал rivnevideo.com представляє вашій увазі топ-12 місць для дівич-вечора на різний смак і фінансові можливості!

Будинок
Перше місце, яке приходить на розум, коли говорять про дівич-вечорі - це будинок. Така ідея підійде активної і відповідальної нареченій, адже вся організація такого свята ляже на її плечі. У дівич-вечора вдома є як переваги, так і недоліки:

«+»: Ви можете провести дівич-вечір як завгодно, не боячись цікавих або засуджують поглядів (у вигляді милого спілкування один з одним, міні-дискотеки, піжамної вечірки і т.п., можна навіть провести якийсь майстер-клас або навіть влаштувати спа-салон на дому); можна заощадити на їжі та напоях; можна прикрасити приміщення так, як вам захочеться.
«-»: Можна перешкодити сусідам; якщо у вас буде багато подруг, то ваш будинок повинен бути досить просторим; доведеться подбати не тільки про столі, але і достатній кількості посадочних місць для подружок; не завжди вдається в домашній обстановці організувати дійсно веселий і оригінальне свято.

Порада: немає можливості провести дівич-вечір вдома, але хочеться, щоб цей захід пройшов в тихій і спокійній обстановці? Розгляньте варіант оренди квартири або великого номера в готелі, тоді питання, де провести дівич-вечір, буде вирішено швидко і легко.

Бар / кафе / ресторан
Дівич-вечір можна провести в улюбленому барі, ресторані або кафе, де можна насолодитися смачними стравами та різноманітними напоями. До того ж, це відмінний привід показати себе у всій красі, надівши красиве коктейльне плаття, зробивши макіяж і зачіску. Головне, знайти заклад, який буде відповідати вашому проведення часу: якщо хочете поспілкуватися - шукайте тихе і затишне кафе, якщо хочете потанцювати - бар з танцполом. Головне, не забудьте порадитися з вашими подругами, щоб разом вирішити, де провести дівич-вечір!

«+»: Можна повеселитися від душі, вибравши для свята улюблений заклад; кожен може вибрати для себе ті частування, що припадуть йому до смаку.
«-»: Може зажадати багато витрат (в залежності від рівня закладу).

Нічний клуб
Якщо ви і ваші подружки - активні і веселі дівчата, то чому б вам не провести дівич-вечір в нічному клубі, де можна вдосталь потанцювати і відпочити від нудних буднів.

«+»: Можна повеселитися по повній; не потрібно думати про розважальну програму.
«-»: Частування та напої обійдуться недешево; наявність поруч великої кількості чужих людей; через гучну музику навряд чи можна буде поспілкуватися; не всім подобається подібний вид відпочинку.

Спа-салон / сауна / лазня
Яка дівчина не стежить за собою: своїм здоров'ям, фігурою, шкірою. Тому відмінним варіантом для дівич-вечора стане спа-салон або сауна. Наречена не тільки приємно проведе час з подругами, але і відпочине душею і тілом, розслабившись і забувши про передвесільних турботах!

«+»: Наречена і її подружки не тільки відпочинуть і поспілкуються, а й оздоровляться, привівши себе і своє тіло в порядок перед весіллям; замовивши окремий зал в сауні / спа-салоні можна провести будь-яку програму свята (конкурси, ігри тощо).
«-»: Не всі люблять сауни і, тим більше, лазні з парилками (тому варто заздалегідь порадитися з подругами, де провести дівич-вечір - спа-салоні, сауні або лазні - або ж шукати сауну з додатковими розвагами, наприклад, більярдом або караоке) ; такий заклад для дівич-вечора іноді може накласти «табу» на вживання спиртного; в деяких випадках доведеться подбати про замовлення страв та купівлі напоїв.

Караоке
Якщо ви і ваші подруги любите співати, то відмінним місцем для проведення прикольного дівич-вечора стане караоке. Причому, можна вибрати як просто столик в караоке-клубі, так і орендувати окремий зал для вашої дівочої компанії, якщо ви соромитеся співати при незнайомих людях.

«+»: Ви не тільки зможете виконати улюблені композиції в своє задоволення, а й насолодитися смачними частуваннями і напоями.
«-»: Не всім подругам припаде до душі така розвага (особливо тим, хто не любить співати); ви навряд чи зможете поспілкуватися, тому що в таких закладах зазвичай дуже шумно.

Фотостудія
Якщо наречена і її подружки люблять позувати перед камерою і викладати гарні фото в соц. мережі, то відмінною ідеєю для дівич-вечора для них стане фотосесія. Де провести дівич-вечір в такій оригінальній формі? Звичайно ж, в стінах професійної фотостудії з цікавим інтер'єром!

«+»: Ви отримаєте безліч красивих професійних фото; дівич-вечір не залежить від примх погоди; можна підібрати приміщення в тому інтер'єрі, який вам до душі.
«-»: Підійде для невеликої компанії; слід подумати про фуршетном столику з частуваннями і напоями; фотосесія обійдеться недешево; навряд чи ваші подруги захочуть закінчувати дівич-вечір після 2-3 годин фотосесії, тому частіше за все буде потрібно продовження.

Природа
Якщо ваша передвесільна вечірка випадає на теплу пору року, то ви можете відкинути всі терзання з приводу, де провести дівич-вечір, і відправитися на природу, щоб відпочити від шуму і суєти великого міста.

«+»: Багато вільного місця для будь-якої програми свята (спілкування, конкурсів, ігор тощо); вибір місць досить широкий (від галявинки в лісі або парку до берега річки або озера).
«-»: Варіант дівич-вечора на природі підходить тільки для теплої пори і залежить від примх погоди; передбачає спортивний тип одягу; доведеться поклопотатися про репеленти від комах, головних уборах від сонця і пледах, якщо стане під вечір холодно; вимагає серйозної підготовки (продумуванні посадочних місць і столика, покупки їжі і напоїв, доставки до місця свята подружок і всього необхідного).

Аквапарк
Де провести дівич-вечір оригінально і весело? В аквапарку, де в вашому розпорядженні найрізноманітніші розваги: екстремальні гірки, ледачі річки, штучні хвилі і т.п. Для теплої пори року вибирайте аквапарки з відкритими басейнами і гірками, для холодного - із закритою зоною відпочинку та розваг.

«+»: Наречена і її подружки зможуть активно провести час, розважаючись на гірках, куштуючи напоями та спілкуючись один з одним.
«-»: Не всю люблять такий вид відпочинку, особливо екстремальні гірки.

Лімузин / патібас
На дівич-вечір можна замовити великий лімузин і провести в ньому кілька годин, катаючись по нічному місту. Романтично і весело, чи не так ?!

«+»: Наречена і її подружки зможуть насолодитися смачними частуваннями і напоями і поспілкуватися один з одним, відчувши себе справжніми зірками.
«-»: Доведеться підготувати частування та напої; лімузин не разом занадто багато людей.

Порада: якщо у вас багато подруг, але ви не хочете відмовлятися від ідеї весело провести дівич-вечір на «колесах», зверніть увагу на party-buss (патібас) - автобус, переобладнаний всередині під міні-бар з дискотекою.

Торговий центр
Яка дівчина не любить шопінг ?! Відправляйтеся на дівич-вечір в торговий центр, заздалегідь закупивши безліч подарункових карт різних магазинів, і влаштуйте собі грандіозний шопінг, який припаде до душі всім подружкам. А в завершенні посидьте в затишному кафе торгового центру, обговоривши ваші покупки!

«+»: Сподобається всім дівчатам; заодно наречена може вирішити якісь свої передвесільні клопоти, наприклад, покупку весільного білизни, сумочки і т.п.
«-»: Доведеться викласти чималу суму; після шопінгу подруги можуть захотіти продовження дівич-вечора.

Як бачите, існує безліч класичних і нестандартних локацій, де можна провести дівич-вечір: від будинку і бару до аквапарку і пейнтбольного клубу. Головне, заздалегідь уточніть у подруг, яка ідея доведеться їм до душі, радить портал rivnevideo.com! Тоді ваша передвесільна вечірка стане незабутнім і яскравим подією, як для вас, так і для ваших подружок!

Фотограф і відеооператор на весілля:

• відеозйомка і фотозйомка весіль, Lovestory, кліпів, свят в дитячому садку, вечірки, день народження Київ
• архітектура, інтер'єри, fashion, фотосесії
• предметна фотозйомка, зйомка реклами
• професійна фото відеозйомка корпоратива у м. Рівне, Луцьк, Львів
• фото відео зйомка на випускний.