Вибір фотографа на весілля

    Весілля - одна з найяскравіших подій в нашому житті, але навіть воно неодмінно завершується ... І що залишається після?
Єдине, що залишається через роки - це весільні фотографії і відеофільми з вашого весілля.

    Ви самі, Ваші гості та родичі через роки після вашого весілля будуть із задоволенням переглядати весільне відео та фотографії. Навіть якщо зараз ставляться до цього, як до марної витрати грошей.

    Більше того, кожен з них буде шукати на весільних фотографіях саме себе! Саме своє фото багаторічної давності буде найдороще. Навіть те, що зараз може не подобатися. Роки йдуть, вік не повернеш.

    Гарні машини, гарний ресторан - речі безсумнівно важливі. Але якщо цього не залишиться в записі - цього не було. І навпаки, дешеве кафе може бути відображене так, немов це був найпрестижніший ресторан, яким Ви його і будете пам'ятати через роки.

    Тому весільні фото і відео весілля повинні за значимістю стояти відразу після зовнішнього вигляду нареченого і нареченої. Приділіть цьому аспекту весілля належну увагу!

    З чого почати? Звичайно ж з вибору фотографа на весілля!

1. Розпитайте і вивчіть всіх і вся про вибір весільного фотографа - газети, знайомих, оголошення в інтернеті, заздалегідь визначтеся з ціновим діапазоном, на який ви згодні, але пам'ятайте при цьому про написане вище. Портфоліо весільного фотографа і говорить про його рівень і вартість фотозйомки.

2. Перший дзвінок весільному фотографу. З цього першого заочного знайомства можна багато чого довідатися про вибраному вами людину:
- Якщо він занадто довго і нудно розповідає про те, який він великий професіонал, не вірте і прощайтеся з ним (дуже рідко подібні розповіді виявляються правдою);
- Якщо він називає вас «дорогенька» (фамільярно), «рибка» (штучно солодкаво) або «дамочка» (грубо), то ви маєте справу з погано вихованою людиною, який подібним же чином буде поводитися на весіллі, а це навряд чи комусь сподобається.

3. Зустріч з фотографом весілля. Зверніть увагу на його зовнішній вигляд. Якщо людина прийшла неохайно одягнена, то немає гарантії, що на вашому весіллі він захоче "блиснути туалетом". Для нього це - робота, також як і зустріч з клієнтом. Якщо Вам це не важливо - вибір простіший, тому що таких весільних фотографів (творчо неохайних) багато.
Отже, дивимося його альбоми, портфоліо (уважно!):
- Співвідношення фотографій молодят і гостей повинно бути 2:1 - згодом вам буде в сто крат приємніше розглядати себе, а не численних родичів, хоча і в чому була одягнена сестра у третьому коліні - потім буде приємно подивитися;
- На весільних фото повинні бути люди, а не пейзажі (заодно зверніть увагу, наскільки вдало вибирає весільний фотограф ракурси, коли робить портретну зйомку). Є категорія фотографів, яким дуже вдаються пам'ятники архітектури, а ось молодята на тлі цієї пишноти - губляться;
- На весільних фото не повинно бути багато неба - це ненормально!
- Зверніть увагу, чи є у нього цікаві знахідки, не соромтеся похвалити те, що вам подобається. Безумовно, весільний фотограф вважає вас дилетантом, але думкою про свою роботу дорожить;
- Зйомка повинна бути все-таки художньою, а не як фото в газетах.

4. Розмова про оплату послуг весільного фотографа. Не соромтеся показувати, що грошей у вас не так багато. Весільний Фотограф теж людина, цілком можливо, що вас зрозуміє і скине кілька десятків доларів. Хоча - весілля - це таке свято, на якому не варто розмінюватися на дрібниці, особливо якщо ви вибрали весільного фотографа, який вам подобається. У цьому сенсі дуже добрим є кількісний підхід - за кількість фотографій, плівок, годин. Хоча іноді виходить вигідніше домовитися «за весь день зйомки».

    Правильного Вам вибору і чудових весільних фото!

            З повагою до Вас і Вашого вибору - ПП Ваня.

Фотограф і відеооператор на весілля:

• відеозйомка і фотозйомка весіль, Lovestory, кліпів, свят в дитячому садку, вечірки, день народження Київ
• архітектура, інтер'єри, fashion, фотосесії
• предметна фотозйомка, зйомка реклами
• професійна фото відеозйомка корпоратива у м. Рівне, Луцьк, Львів
• фото відео зйомка на випускний.