Відео і фотозйомка весілля при природному освітленні

    Зупинимося на особливостях фотографування та відеозйомки весілля при природному освітленні. Ми знімаємо, фотографуємо людей на вулицях міст і сіл, в парках і скверах, біля води і високо в горах, на стадіонах і біля архітектурних пам’яток, де часом умови зйомки не дозволяють вибрати найкраще освітлення або дочекатися відповідної погоди. Тому кожен раз, орієнтуючись на можливості освітлення, необхідно знайти відповідну точку зйомки і положення моделі в навколишньому пейзажі.

професійна відео і фотозйомка весілля у Києві

    При фото відеозйомці на вулицях і площах міст завжди слід враховувати екрануючу дію від будівель та інших архітектурних споруд, що обмежують підсвічування тіньових ділянок об’єкта зйомки світлом неба. Якщо необхідно сфотографувати молодят на весіллі або ж гостей на тлі міського пейзажу (біля пам’ятника або будівлі), то бажано, щоб сонячні промені освітлювали людей спереду на три чверті. Не можна розміщувати людей в тіні будівель так, щоб їх фігури проектувалися на яскраво освітлений сонцем бік будівлі, вулиці чи площі. Освітленість фону не повинна бути вище освітленості особи і фігури людини, інакше навколишній пейзаж "не впишеться" на знімку або люди виглядатимуть на цьому фоні темним силуетом.

    При лобовому, передньобоковому і навіть при бічному освітленні, людей можна фотографувати на тлі освітлених будівель і вулиць, однак щоб уникнути значних контрастів, не слід використовувати в якості фону особливо темні будинки і архітектурні ансамблі. На вузьких вуличках при освітленні сонячними променями однієї зі сторін контраст світлотіні дуже великий, оскільки оссвічення неба майже повністю відсутнє. Тому краще знімати на тіньовій стороні вулиці, особливо в місцях, розташованих навпроти освітлених сонцем будівель. Відбите від стін будівлі сонячне світло можна також використовувати як підсвічування. У цьому випадку основний світлотіньовий малюнок на обличчі моделей буде утворений прямими сонячними променями, а тіні висвітлені відбитим від стін сонячним світлом.

    Суттєво впливає на освітлення людини листя дерев. У літній час крони посаджені уздовж вулиць не тільки екранують світло неба, але і розбивають сонячне світло на незліченну кількість окремих відблисків. Так, в тіні густих дерев освітлення носить характер розсіяного, ненапрямленого, а з рідким листям плями сонячного світла через високий контраст дуже ускладнюють зйомку. Цими ж особливостями відрізняється освітлення в парках, садах та лісах. Там, де дерева стоять впритул один до одного і їх крони стикаються, підсвічування світлом неба відсутнє, листя дерев розсіює світло в дуже малому ступені, і контраст між освітленими і тіньовими ділянками на обличчі і фігури людини при його освітленні світлом сонця виявляється надзвичайно високим.

    Для фото відеозйомки весілля в сонячну погоду треба вибирати або великі поляни (не менше 30-50 м у діаметрі), де немає дерев з розлогою кроною, або рідколісся і лісові галявини. Умови фотографування і відеозйомки в парках і лісових масивах значно поліпшуються, тому що сонце закрите легкими напівпрозорими хмарами, це дає м’ягке світло на модель фото і відеозомки, також добре коли пасмурно.

Фотограф і відеооператор на весілля:

• відеозйомка і фотозйомка весіль, Lovestory, кліпів, свят в дитячому садку, вечірки, день народження Київ
• архітектура, інтер'єри, fashion, фотосесії
• предметна фотозйомка, зйомка реклами
• професійна фото відеозйомка корпоратива у м. Рівне, Луцьк, Львів
• фото відео зйомка на випускний.