Загалом про постановочну та репортажну зйомку весільної фотографії

Весільна фотографія – це один із жанрів фотозйомки, розвиток якого йде в ногу з розвитком світової фотоіндустрії і використовує всі її досягнення. У сьогоднішніх молодят набагато більше можливостей відобразити на фотознімках головний день свого життя, ніж у їхніх батьків. Колись верхом досконалості вважалося зробити постановочні весільні фото в фотоательє або сфотографуватися в ЗАГСі під час церемонії і разом з гостями.

Фотограф на весілля Рівне
весiльний фотограф Рiвне
Видеооператор на свадьбу Киев


Фотограф Рiвне

Свадебный фотограф Киев

фотограф на свадьбу Ровно

Вот несколько примеров наших работ по видеосъемке свадеб и не только.

Как смотреть свадебное видео в разрешении HD


Свадебный трейлер - Українське Весілля (ukrainian wedding trailer). ПП Ваня

Грандіозне Весілля Full HD 1920*1080 Саші та Віти у Сарнах 8.05.2011 RivneVideo.com

Відеооператор на весілля Львові, Рівному, Києві.


Відеозйомка весільної церемонії в Печерському РАГСі Києва.
Зйомка і монтаж: http://rivnevideo.com/
directed by: Olena & Bogdan

Весільний кліп біля Підгорецького замку 2012. Свадебный клип у Подгорецкого замка 2012.


Весільний салон Рівне "DeLuxe"

    #ФОТО #ВИДЕО на #СВАДЬБА #РОВНО #ФОТОГРАФ #ВИДЕОГРАФ
    Відеооператор на весілля в Києві




    Відео-зйомка весілля в Рівному

    Весілля в Українському стилі


Відео весілля у Рівному.Відеозйомка.Свадьба.Видеомонтаж Киев.www.rivnevideo.com

Весільна фотозйомка та відеозйомка у Києві, Рівному, Луцьку, Львові. Формат FULL HD.

Весільна відеозйомка і фотозйомка на весілля у Рівному, Києві, Луцьку, Львові. Весільний кліп.

Відеооператор на весілля у Луцьку, Києві, Рівному, Львові. http://www.rivnevideo.com

Фотограф Київ, Рівне, Луцьк, Львів ПП Ваня +38(096)683-6287
Печерський РАГС Києва. Церемонія: розпис у РАГСі.

Відео на весілля, оператор на весілля ПП Ваня.
Фотограф на весілля у Львові.

Всі інші фотознімки могли з’явитися лише в разі присутності серед гостей володаря власного фотоапарата. Сьогодні ж професійні фотографи, знімаючи весілля, працюють на святі від початку і до завершення. Разом з тим будь-який професійний фотограф підтвердить, що весільна фотографія – це ще й один з найбільш складних і трудомістких видів фотороботи.

Власне зйомка весілля поєднує в собі два стилі: постановочний і репортажний.

Постановочні фотографії - це прикраса весільного альбому, знімки в класичному, романтичному стилі, коли молодята позують фотографові. Причому думка про те, що постановочні фотографії – це обов’язково кадри із застиглими позами і кам’яними обличчями, в корені невірно: у сучасному розумінні постановочна весільна зйомка – це «історія», «розповідь» про весільному дні, написаний окремими дуже красивими і природними кадрами.

Репортажні фотографії – це спіймані миті, закарбовані живі емоції і несподівані ракурси. Всі разом в поєднанні і утворює постановочно-репортажний стиль весільної зйомки, в якому працюють більшість професійних весільних фотографів.

Як відомо, день весілля розділений на декілька етапів, і в кожному з них доводиться застосовувати свій спосіб зйомки. Можна розглянути цю тему докладніше на прикладі традиційного українського весілля (саме за таким сценарієм воно проходить в 90% випадків).

Підготовка, збори нареченої і нареченого. Ранкова метушня, хвилювання і радісні передчуття: все це – хороший матеріал для кадрів репортажів. Прикраса машин перед виїздом до нареченої, наречений, який надіває краватку, благословення батьків і т. п. Ранкові збори нареченої – це можливість зробити як репортажні, так і постановочні фотографії.

Процес накладання макіяжу, створення весільної зачіски, турбота подруг і родичів – тут виходить досить цікавий репортаж. Постановочні кадри робляться, коли наречена вже одягнена у весільне вбрання, образ завершений, а святкова круговерть ще не почалася, відповідно, і вбрання, і зачіска ще ідеальні.

Приїзд нареченого і викуп нареченої. У ці моменти виходять дуже емоційні знімки: конкурси і завдання для нареченого, подруги нареченої, що знаходяться в радісній ейфорії від того, що відбувається, друзі нареченого, які підбадьорюють свого товариша. Постановочну зйомку можна провести тоді, коли вже вся компанія опинилася в будинку нареченої і відкрито шампанське.

Церемонія одруження в РАГСі – головний і найбільш хвилюючий момент весільного дня. У процесі очікування запрошення на реєстрацію практично завжди молодята та гості помітно хвилюються, тому завдання фотографа – відволікти їх постановочними «загальними» і груповими знімками, але в той же час непомітно роблячи і портретні репортажні замальовки. Під час церемонії робляться репортажні фотографії, які насправді дуже близькі до постановочним: підписи в документах, надягання кілець, перший поцілунок подружжя, вручення свідоцтва про шлюб і т. д.

Вітання рідних та гостей відразу після завершення реєстрації – хороша можливість зробити наповнений емоціями кадр. Те ж можна сказати і про вихід молодят із ЗАГСу, закиданні їх пелюстками квітів і зерном, випускання голубів, розбиванні кришталевих келихів (досвідченим фотографам вдається відобразити келих у польоті, його удар об асфальт і розліт осколків).

Іноді після РАГСу слідує вінчання в церкві. Для фотографа ця церемонія є досить складне завдання, оскільки вінчання – процес досить інтимний, тут не можна втручатися і відволікати молодят і священика, не скрізь можна ходити і переміщатися. До того ж в церкві небажано використовувати спалах. Для того щоб зробити вдалі репортажні кадри під час вінчання, фотографові доводиться ставати «невидимим». Постановочні кадри можна зробити в інтер’єрах церкви і перед входом вже після закінчення церемонії вінчання.

Прогулянка. Всі професійні фотографи підтвердять, що прогулянка – це найсприятливіша для зйомки частина весілля. Можна зробити все: і постановочну фотосесію з молодятами на тлі визначних пам’яток, природних ландшафтів, в інтер’єрах будинків (залежить від того, де проходить прогулянка), та репортажні фото відпочиваючих гостей, і загальні знімки гостей з молодятами. Можна сказати, що простір для творчості на прогулянці безмежний. Саме під час прогулянки робиться основна частина знімків для весільного фотоальбому, як репортажних, так і постановочних.

Весільний банкет в ресторані або кафе. За винятком окремих моментів, на банкеті робиться репортажна зйомка. Барвиста зустріч молодят, привітання гостей, танці, конкурси, запалювання «сімейного вогнища», кидання букета нареченої і т. п. Постановочні кадри на банкеті найчастіше робляться, коли до зали вивозять весільний торт: перед тим як це чудо кондитерської думки розріжуть, його , як правило, фіксують цілком для історії. Репортажна зйомка в ресторані може становити певну складність для фотографа – якщо зал занадто темний, то доводиться часто використовувати спалах і ретельно контролювати експозицію, щоб обличчя людей не виходили засвіченими.

Не рідкість сьогодні зйомка весілля на дві, а то й на три фотокамери: і постановка, і репортаж робляться з різних точок і ракурсів, що суттєво доповнює можливість компонування найбільш вдалих кадрів.

Фотозйомка весілля – це одночасно і цікавий, і складний, і відповідальний процес («другий дубль» зробити, найчастіше, неможливо, більшість подій відбувається в перший і останній раз), тому фотографові доводиться вміло поєднувати репортажний і постановочний стилі зйомки, розуміючи, де і який стиль потрібно застосувати, і не забувати при цьому про творчий підхід: все-таки весілля в більшості випадків – досить гарне дійство, і для справжнього художника це прекрасний матеріал для творчості.

Однакових весіль не буває, тому важливо ще й передати індивідуальність кожної пари. Правда, тут багато що залежить і від самих молодят … але це вже зовсім інша тема.

Фотограф і відеооператор на весілля:

• відеозйомка і фотозйомка весіль, Lovestory, кліпів, свят в дитячому садку, вечірки, день народження Київ
• архітектура, інтер'єри, fashion, фотосесії
• предметна фотозйомка, зйомка реклами
• професійна фото відеозйомка корпоратива у м. Рівне, Луцьк, Львів
• фото відео зйомка на випускний.