Український весільний коровай

    Весільний коровай або ж коровай на весілля, а вірніше його наявність на весіллі є однією з найдавніших традицій, успадкованих від давньослов'янських племен.

    У ті часи слов'яни поклонялися язичницьким богам і точно дотримувалися всіх правил «каравайного» обряду. Природно, що сьогодні молоді не можуть вимагати від своїх родичів повного виконання ритуалу, тому весільний коровай замовляють в хлібопекарні або кулінарії.
Коротко і ясно. 10 причин замовити Вашим відеографом на весілля в м. Рівне ПП Ваня:
    1 . Девіз роботи: "Дивлюся на зйомку очима душі."
    2 . Відображаю на сайті "чесну" ціну! Це визначає мій підхід!
    3 . Ціни одні з кращих на весільному ринку! До речі , зробити замовлення можете 7 днів на тиждень!
    4 . 15-річний досвід, з 2009 року ПП!!!
    5 . Додатковий комплект техніки(!)
    6 . Без націнки, переплати, комісії.
    7 . Зручні форми оплати: онлайн оплата, готівковий розрахунок , безготівковий, оплата в кредит!
    8 . Повна відповідальність за результат!
    9 . Швидко і дбайливо доставляю замовлення в усі населені пункти України!
    10 . Я дуже хочу, щоб Вам сподобалося працювати зі мною і Ви до мене повернулися в майбутньому - тому я дуже стараюся!

    Наша студія, що професійно займається створенням різнопланових відеоробіт, із задоволенням забезпечить вам якісну весільну відеозйомку, в результаті якої у вашій фільмотеці з'явиться цікавий фільм, де головними героями будете ви і ваші гості. Виконана нами професійна відеозйомка весіль дозволить вам через рік, через 5, 10 і більше років зануритися в атмосферу свята, згадати романтичний настрій і заново пережити хвилюючі моменти.

    Якщо Вам потрібна весільна зйомка недорого у Київ, Рівне, Луцьк, Львів - пишіть ми проведемо Вам фотозйомку весілля до 36МП і весільну відеозйомку Full HD і навіть аж до 4К. Ось кілька прикладів наших робіт з відеозйомки весіль, фото зйомки і не тільки. (Весільне відео та фото у Рівному, ,Луцьку, Києві...)
Как смотреть свадебное видео в разрешении HD


    #ФОТО #ВІДЕО на #ВЕСІЛЛЯ #РІВНЕ #ВІДЕООПЕРАТОР #ФОТОГРАФ
    Відеооператор на весілля в Києві




    Відео-зйомка весілля в Рівному

    Весілля в Українському стилі

Свадебный трейлер - Українське Весілля (ukrainian wedding trailer). ПП Ваня

Грандіозне Весілля Full HD 1920*1080 Саші та Віти у Сарнах 8.05.2011 RivneVideo.com

Відеооператор на весілля Львові, Рівному, Києві.


Відеозйомка весільної церемонії в Печерському РАГСі Києва.
Зйомка і монтаж: http://rivnevideo.com/
directed by: Olena & Bogdan

    І, все ж таки, нареченому з нареченою варто знати, що собою представляє весільний коровай, якої він має бути форми, щоб точно висловити всі свої побажання при замовленні короваю на весілля.

    Весільний коровай - це пшеничний або житній цільний хліб круглої форми. Він також прикрашається в стилі давньослов'янського рослинного орнаменту, тобто з різними колосками, листочками і пелюсточками, а також зображенням сонця по центру. Сонце буде означати щасливе і дружнє сімейне життя в достатку, ягоди калини - пристрасну і гарячу любов, колоски пшениці - багатство.

    Гарний рум'яний український весільний коровай разом з сіллю подають молодятам після розпису в будинку нареченої або в банкетному залі перед тим, як запрошувати гостей за столи. Батьки тримають коровай на вишитому рушнику і благословляють молодят на довге, щасливе і радісне сімейне життя. Після чого молодята повинні спершу посолити один одному коровай. При цьому говорять: хай це буде перший і останній раз, коли Ви насолили один одному. І ось тепер наречений з нареченою кусають або відламують шматочок короваю. Існує прикмета, що хто більше відкусить / відламає весільного короваю - наречений або наречена, той і буде головним у сім'ї.

    Після цього, тричі вклонившись батькам, наречений з нареченою проходять за святковий весільний стіл або ж до перепою, а за ними всі гості. Що ж відбувається з весільним короваєм?

    Те, що залишилося від короваю, ріжуть на частини і пригощають всіх гостей за столом. Тому відразу слід врахувати кількість гостей, а вже потім замовляти коровай певної ваги. Правда іноді буває й так, що інколи замість шматочків короваю гостям роздають булочки у вигляді шишок, а сам коровай ставлять на спеціально відведеному столику. Як і раніше шматочок весільного короваю чи гулька-булочка дається гостям, щоб ті чимось обдарували молодят.

    Отже, перед тим як звернутися до пекарні або кулінарію Вам варто визначитися, який за вагою повинен бути коровай, чи будете замовляти булочки-шишечки. Досвідчені пекарі запропонують кілька традиційних рецептів і врахують всі побажання по весільному короваю.

    Смачний, рум'яний і великий <весільний коровай< - символ Вашого щасливого життя в любові і достатку.

    Однією з найбільш древніх і шанованих слов'янських традицій є передача молодим весільного короваю. Як правило, його підносять молодятам вже наприкінці церемонії. Він є свого роду заключним акордом, «жирною крапкою», яка підтверджує нерозв'язність уз, укладених в цей день. Вільне життя дівчини і хлопця з цього моменту закінчується, і починається новий етап, можливо, найтривалий і нелегкий.

    Той же сенс і у весільній сукні. Як би вона не виглядала, якою б дорогою весільна сукня не була, все одно вона є символом втрати невинності після закінчення весільної церемонії. Шикарні весільні сукні від відомих кутюр'є і недорогі весільні сукні наречені надягають для того, щоб образно висловити свою готовність втратити свободу і невинність і з'єднатися навіки з коханим чоловіком.

    До речі, коровай випікали тільки в тому випадку, якщо молоді одружуються вперше. Якщо до цього наречена або наречений вже були в шлюбі, то коровай вже не використовувався. У цьому теж є схожість з весільним платтям. Якщо наречена вже була чиєюсь дружиною, то їй не дозволялося надягати біле вбрання. У цьому виражалося ставлення народу до повторних шлюбів. На сьогоднішній день така традиція вже втратила свою актуальність, тому жінки сміливо надягають весільні вбрання і на друге, і на третє весілля. Весільний фотограф Рівного та Києва ПП Ваня, який також є і відеооператор на весілля в Києві та Рівному здійснює фото відеозйомку весілля і пари до цього часу в шлюбі.

    Весільний коровай пекли кілька жінок. Як правило, головною господинею ставала хрещена нареченої. Ні в якому разі до роботи не допускалися жінки, які втратили чоловіка або дитину, а також розлучені. Ймовірно, вважалося, що вони можуть передати свої невдачі в нову сім'ю. Під час замісу і випічки жінки співали обрядові пісні, молилися і згадували якісь радісні моменти у своєму житті. Кожна з них повинна була принести з дому свої продукти - борошно, яйця, закваску. Таким способом вони висловлювали свої побажання щастя, добра, благоденства.

    Зараз гості також різними способами бажають молодятам щасливого подружнього життя. Як магазин вечірніх суконь полегшив дівчині життя (їй не потрібно шити самостійно весільну сукню), так і магазини з подарунками для весілля полегшили вибір гостям. Досить підібрати символічний подарунок, і ваші побажання будуть передані молодим без спотворень.

Весільний коровай: секрети українських традицій

Коровай – традиційний атрибут весільного торжества. На Русі, де споконвіку праця на землі лежала в основі життя, хліб був щедрим даром матінки-землі, символом родючості, багатства і тому був у центрі всіх святкових обрядів.

Яке б не було весілля, багате чи бідне, обов’язково на святі можна побачити великий коровай круглої форми. Така форма не випадкова: адже вона – подібна формі Сонця. У давній легенді коровай являється символом язичницького бога – Сонця, що сходить на землю, щоб «взяти під свою ласку» доброго молодця і красну дівчину, що вступають у це довге, важке і прекрасне спільне життя. Коровай уособлює собою багате, заможне життя. Існує думка, що той з молодят, хто відкусить найбільший шматок і буде господарем в будинку. Коровай прикрашали колоссям жита, пшениці, квітами і гілочками калини. Калиновими гілками з ягодами традиційно прикрашають кімнату, в якій готують коровай. Калина у весільному обряді – не просто прикраса. Вона – найдавніший символ любові, свідчення почуття, що міцно об’єднало молодят.

Напередодні весільного бенкету випікали коровайчики, невеликі булочки, які свахи розвозили запрошеним на весілля.

Весілля починалася з приготування короваю. Коровайниці, яких було 3, 5 або 7, розчиняли, місили і випікали весільний коровай, з обрядами, з коровайними піснями. Очолювала випічку старша коровайниця. Нею була тільки така жінка, яка живе з чоловіком у злагоді й любові та має добрих дітей: існувала думка, що сімейний лад коровайниці через коровай передається молодим.

Чим більше коровай, тим щасливішим і заможніше буде життя молодої сім’ї. Тому коровайниці – досвідчені господині, намагалися випекти не тільки красивий і смачний коровай, але і на подив усім великий. У деяких місцях прийнято було випікати коровай величиною на весь стіл.

Деякі весільні ритуали, пов’язані з короваєм, живі і до цього дня, і існує можливість самим вирішувати яким буде коровай на весіллі.

Короваїв на весілля, як правило, два. Один випікається в родині молодого, другий – в родині молодої. Наприкінці третього застілля обидві мами (свахи) разом з дружбами починають різати коровай і роздавати гостям. Виглядає це так: один дружба роздає родині молодого, другий – родині молодої. Інколи дружби ще й разом виносять на підносі коровай і співають спеціальну переспівку. Кому роздавати – підказують мами. Дружба говорить приблизно такий текст: «З під зеленого дуба, де барвінок в’ється, від молодого та молодої коровай шлеться. Десь тут має бути стрийко з Канади з родиною. Гоп, гоп, гоп. Музиканти сто літ!» В одній руці він несе кавалок короваю, а в другій тримає імпровізований дзвіночок. Музиканти виконують щось пафосне.

Фотограф і відеооператор на весілля:

• відеозйомка і фотозйомка весіль, Lovestory, кліпів, свят в дитячому садку, вечірки, день народження Київ
• архітектура, інтер'єри, fashion, фотосесії
• предметна фотозйомка, зйомка реклами
• професійна фото відеозйомка корпоратива у м. Рівне, Луцьк, Львів
• фото відео зйомка на випускний.